Ratkaisut

Varmistaminen ja palauttaminen

Kaaos vai hallittu kaaos. Valmistaudu ennalta arvaamattomiin tilanteisiin. Lue lisää >>

Varmistaminen ja palauttaminen

Etukäteissuunnittelu, valvonta ja testaus ovat varmistamisen a ja o. Ennakointi voi säästää huomattavasti kustannuksissa ja luoda yritykselle oikean, lisäarvoa tuottavan ja riskiä vähentävän ratkaisun.

Olennaista varmistuksien haarukoinnissa on selvittää omat ja sidosryhmien tarpeet, mahdolliset lait ja määräykset sekä varmistettavan tiedon kriittisyys ja arvo. Niiden avulla voidaan päättää yritykselle parhaiten soveltuva palvelutaso, jossa määritellään, kuinka usein ympäristö varmistetaan, miten nopeasti varmistus on saatava palautettua, ja mahdolliset kriittisemmän tiedon lisätarpeet.

Perusmäärittelyn jälkeen voi palvelutasolle valita parhaiten sopivat ratkaisut ja teknologiat. Hallinta on jatkossa helppoa, kun uudet palvelut ja resurssit voidaan sijoittaa jo valmiiksi määriteltyihin palvelutasoihin.
Sopivia medioita ja teknologioita käyttämällä päästään erittäin joustaviin ja kustannustehokkaisiin ratkaisuihin, joissa varmistettua tietomassaa voi hyödyntää myös muihin operatiivisiin tehtäviin, kuten esim. versiopäivityksiin ja migraatioihin.
Varmistusratkaisu tarvitsee myös hoitoa ja valvontaa käyttöönoton jälkeen. Mikäli omaa osaamista tai resursseja ei ole, MultiCom tarjoaa kattavat palvelut niin uusille kuin olemassa oleville ympäristöille, suunnittelusta varmistusten täydelliseen ”avaimet käteen” –ulkoistukseen.

> Lataa PDF-esite

Liiketoiminnan jatkuvuus – tiedot omassa hallussa

Yksilöllinen, oman toimintaympäristön vaateet täyttävä kokonaisratkaisu on yrityksellesi paras ja kustannustehokkain. SLA, RPO, RTO, oikea tekninen alusta tarpeiden mukaan. Lue lisää >>

Liiketoiminnan jatkuvuus – tiedot omassa hallussa

Yrityksellesi paras ja kustannustehokkain varmistusratkaisu on aina yksilöllinen kokonaisuus, joka lähtee oman toimintaympäristön vaatimuksista: tiedon luokitus, palautettavuus sekä käytettävissä olevat resurssit ja aika.

MultiComin varmistusratkaisupalveluihin kuuluu:

 • nykyisen varmistusympäristön tilanteen kartoitus, kehityssuunnitelma sekä nykypäivän tarpeita vastaavat päivitykset
 • suojaustasojen määrittelyt liiketoiminnan tarpeiden mukaisesti
 • tallennusympäristön käytettävyyden optimointi arkistointipalveluiden avulla
 • avaimet käteen -kokonaisratkaisut (laitteistot, ohjelmisto- ja verkkoratkaisut)
 • varmistusympäristön vikatilanteiden selvityspalvelut
 • palautusharjoitukset
 • uuden varmistusympäristön suomenkielinen käyttöönotto ja koulutus
 • suomenkielinen tuki – MultiCom tarjoaa suomenkielisen tukipisteen useimmille edustamilleen tuotteille
 • varmistusympäristön etäoperointi, etähallinta ja jatkuva kehittäminen

Olipa kysymys yksittäisistä tiedostoista ERP-järjestelmiin ja pilvipalveluihin, voitte missä tahansa varmistusratkaisuihin liittyvissä asioissa kääntyä asiantuntijoittemme puoleen.  Autamme hyödyntämään toimintaympäristöönne parhaiten soveltuvien tuotteiden uusimpia ominaisuuksia kustannustehokkaasti.

MultiComilla on suomalainen ja suomenkielinen henkilökunta, jolla on vuosien laaja-alainen kokemus ja sertifioitu osaaminen päämiestensä varmistusjärjestelmiin.

Kumppanimme ovat alan johtavia valmistajia: Aparavi, Cohesity, Commvault, DellEMC, Fujitsu, Hitachi Vantara, IBM, NovaStor, Oracle ja Veritas.

”Nauhateknologiakaan ei ole kuollut”


Pitkäaikaistallennus – viisas päätös, isot säästöt

Analysoi, arvota ja sijoita yrityksen tiedot tarkoituksenmukaisesti. Lue lisää >>

Pitkäaikaistallennus – viisas päätös, isot säästöt

Raaka havainto on, että yli 90 päivää vanhoja tiedostoja käytetään vain harvoin. Paitsi tiedostojen käytön aktiivisuutta voi tietoja analysoida myös useilla muilla kriteereillä, esimerkiksi tiedostotyypin tai -koon mukaan. Analysointitulosten perusteella vanhentuneen tai tarpeettoman tiedon poisto voidaan automatisoida tai sitä voidaan hallita arkistointi- ja pitkäaikaistallennusratkaisujen avulla.

MultiComin arkistointi- ja pitkäaikaistallennusratkaisuilla pystytään vapauttamaan tallennustilaa tiedon alkuperäisessä sijainnissa, esimerkiksi suorituskykyisimmillä levyillä, sähköpostipalvelimilla tai Sharepoint -tietokannassa. Arkistointi tarkoittaa tässä yhteydessä sovelluskohtaista hallintaa, esimerkiksi sähköpostin tai Sharepointin kaltaisten sovellusten sisältämän tiedon siirtoa edullisemmalle tallennusalustalle. Pitkäaikaistallennusratkaisu taas jäsentymättömän tiedon siirtämistä edullisemmalle tallennuskerrokselle – hyväksikäyttäen nauha-, pakkaus- ja dedup-teknologioilla.

Vuosien kokemuksella ja yhteistyöllä eri valmistajien kanssa MultiCom on toteuttanut satoja sähköposti-, tiedosto- ja Sharepoint -arkistointiratkaisuja useille eri asiakkaille. Niissä on käytetty mm. seuraavia ratkaisuja:

 • EMC SourceOne –sähköpostiarkistointiratkaisut, Symantec/Veritas Enterprise Vault sähköposti-/tiedostoarkistointiratkaisut, EMC DiskXtender –tiedostoarkistointiratkaisut, CommVault Sharepoint-/tiedostoarkistointiratkaisut, EMC Centera Storage.

Tiedon pitkäaikaiseen tallentamiseen liittyviä hankkeita olemme toteuttaneet useille eri asiakkaille. Niissä on hyödynnetty mm. seuraavien toimittajien ratkaisuja:

 • Hitachi Content Platform, Hitachi Data Ingestor, Oracle HSM (SAM/QFS), Oracle nauhakirjastot
> Lataa PDF-esite

Virtuaalivarmistamisesta

Virtuaaliympäristöjen varmistamisen tulisi nykyään olla jo perustoiminto. Lue lisää >>

Virtuaalivarmistamisesta

Varmistusympäristöä voi hyödyntää yrityksen kaiken tiedon hallintaan sekä liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamiseen. Virtuaaliympäristöjen varmistamisen yleistyttyä niiden varmistamiseen keskittyneiden ratkaisujen rinnalla voi varmistukset hoitaa helposti myös ns. perinteisillä varmistusratkaisuilla. Varmistamisen lisäksi niillä on mahdollista myös siirtää työkuormia virtuaalisointialustalta toiselle tai vaikka julkiseen pilveen, käyttäjäystävällisesti. Toisaalta taas pilvessä olevan työkuorman voi varmistaa ja palauttaa omaan virtuaaliympäristöön tai toiselle pilvitoimijalle.

Yhdistämällä levyjärjestelmän snapshot -toiminnallisuuden virtuaalivarmistuksiin saa koko varmistuskuorman siirrettyä pois tuotantojärjestelmiltä. Myös isojen kokonaisuuksien palauttaminen tuotantoalustalle onnistuu tällöin minuuteissa ilman tiedonsiirron odottelua.

MultiComilta saa ratkaisut niin omiin virtuaalisointialustoihin, kuten VMware, Microsoft Hyper-V, Citrix XEN, Nutanix Acropolis, Red Hat Enterprise, Oracle VM, KVM, Docker, Huawei FusionCompute, Solaris Zones, IBM LPAR/WPAR ja OpenStack, kuin julkisten alustojen, kuten Amazon (AWS), Google ja Microsoft Azure -kuormien suojaamiseen.

> Lataa PDF-esite

Pilvialustat

Pilvipalveluiden varmistaminen (IaaS, PaaS, SaaS) Lue lisää >>

Pilvialustat

Pilvipalvelu ei ole varmistusjärjestelmä, vaan sen tietovarasto on synkronoitu eri datakeskuksiin, joissa tiedot ovat yleensä turvassa esimerkiksi fyysisten laitteiden vikaantumisen aiheuttamien tietojen katoamisten varalta. Yleisin pilvipalvelun malli on SaaS (Software as a Service) jota, kuten muitakin malleja IaaS (Infrastructure as a Service) ja PaaS (Platform as a Service), käytetään yleensä verkkoselaimella.

Pilvipalveluiden varmistaminen on tärkeää erilaisten ongelmatilanteiden (tiedon poistaminen, ohjelmistovirheet, hakkerointi) vuoksi.

MultiCom tarjoaa ratkaisut SaaS-palveluiden – Google Apps (Gmail, Drive), Microsoft Office 365 Teams ja Salesforce – varmistamiseen ja palauttamiseen.

MultiComin varmistusratkaisulla voi varmistaa ja palauttaa virtuaalikoneita IaaS-alustoilla (Microsoft Azure, Amazon).

> Lataa PDF-esite