MultiComin ratkaisut

MultiCom hallitsee tiedon koko elinkaaren. Pitkä kokemus tietointensiivisten organisaatioiden tallennus- ja varmistusympäristöistä on syventänyt omaa erityisosaamistamme. Meille asiakasyrityksen olemassa olevat ratkaisut ovat tärkeitä, ja arvostamme niiden maksimaalista hyödyntämistä. Rakennamme yhdessä osaamisverkostomme kanssa tiedon tallentamiseen, saatavuuteen, arkistointiin ja varmistamiseen tarkoitettuja kokonaisuuksia, joiden toimivuuteen voi luottaa.

Varmistaminen

Varmistamista ei usein suunnitella riittävästi etukäteen eikä myöskään valvota tai testata jälkikäteen. Ennakoinnilla voitaisiin kuitenkin säästää huomattavasti kustannuksissa ja saada yritykselle oikeaa lisäarvoa tuottava ja riskiä vähentävä ratkaisu.

Lue lisää >>

Tiedon analysointi-, arkistointi ja pitkäaikaistallennusratkaisut

Viisas ratkaisu – isot säästöt. Tallennettu tieto vanhenee armottoman nopeasti. MultiComin tiedon analysointipalvelu auttaa selvittämään tiedostojen käytön aktiivisuutta. Yleisin havainto on, että yli 90 päivää vanhoja tiedostoja käytetään enää erittäin harvoin.

Lue lisää >>

Varmistus, palautus ja Disaster Recovery (DR)

Paras ja kustannustehokkain varmistusratkaisu on aina yksilöllinen kokonaisuus, jonka lähtökohtana tulee olla tiedon luokitus, palautettavuus sekä käytettävissä olevat resurssit ja aika. Tyypillisiä määreitä tavoiteltavalle turvatasolle ovat RPO* ja RTO* sekä omasta toimintaympäristöstä tulevat vaateet.

Lue lisää >>

Varmistusten hoivapalvelu

MultiCom esittelee uuden tavan hoitaa varmistukset ja palautukset. Varmistusten hoivapalvelun ansiosta varmistusten ja palautusten hankaluudet voi nyt huoletta jättää MultiComin hoidettavaksi. Tarjoamme yli neljännesvuosisadan kokemuksemme asiakkaittemme käyttöön kiinteällä kuukausimaksulla, ilman erillisiä aloituskuluja.

Lue lisää >>

Varmistusten hoivapalvelu ”Höyhen”

MultiCom esittelee uuden tavan hoitaa varmistukset ja palautukset. Varmistusten hoivapalvelu Höyhenen ansiosta varmistusten seurannan ja haluttaessa myös satunnaiset operaatiot voi nyt huoletta jättää MultiComin hoidettavaksi.

Lue lisää >>

Pilvisovellusten varmistaminen

Pilvipalvelu ei ole varmistusjärjestelmä, vaan sen tietovarasto on synkronoitu eri datakeskuksiin, joissa tiedot ovat yleensä turvassa esimerkiksi fyysisten laitteiden vikaantumisen aiheuttamien tietojen katoamisten varalta.

Lue lisää >>

Virtuaalivarmistamisesta

Virtuaaliympäristöjen varmistamisen tulisi nykyään olla jo perustoiminto. Kun virtuaalisointi yleistyi, se poiki useita vain virtuaalisten ympäristöjen varmistamiseen keskittyneitä ratkaisuja. Nykyään virtuaalisten ympäristöjen varmistaminen onnistuu kuitenkin helposti myös ns. perinteisillä varmistusratkaisuilla.

Lue lisää >>

Asiantuntijapalvelut

MultiCom on suomalainen eturivin asiantuntija- ja palveluyritys, joka on erikoistunut asiakaslähtöisiin tiedon turvaamisen ratkaisuihin. Varmistus- ja digitaaliset arkistointijärjestelmät ovat olleet yrityksen keskeisintä osaamisaluetta jo neljännesvuosisadan ajan.

Lue lisää >>

Tallennusympäristön kartoituspalvelu

MultiComin palvelutarjontaan kuuluu myös asiakkaan tallennusympäristön kartoitus. Siitä saadaan toimittajariippumaton raportti, joka sisältää sekä kattavan kuvauksen tallennus- ja varmistusympäristöstä että havainnot mahdollisista kehityskohteista ja riskeistä.

Lue lisää >>

Tallennusympäristön tukipalvelu

Tieto on yrityksen tärkeimpiä pääomia, mutta sen suojaamiseen ei vieläkään kiinnitetä riittävästi huomiota ennen kuin katastrofi tapahtuu. Hädän hetkellä ei ole enää varaa harjoitella, saatikka tehdä vääriä asioita, joista koituu vielä suurempia vahinkoja.

Lue lisää >>

Nauhateknologia ei ole kuollut

Nauhateknologian kuolemasta on ollut vääriä ja ennenaikaisia huhuja liikkeellä jo toistakymmentä vuotta. Näyttää vahvasti siltä, että pyörivät levyt häviävät kartalta SSD- ja muistipohjaisten tallennusratkaisujen yleistyessä. Perinteinen pyörivä levyteknologia käy siis parhaillaan kuolinkamppailuaan, mutta nauhateknologia on tullut vahvasti takaisin. Se on erittäin merkittävä lähes kaikissa globaaleissa pilvipalveluratkaisuissa, joissa käsitellään isoja datamassoja.

Lue lisää >>