Muut dokumentit

Uutiskirje 5/2016

Tämä on MultiCom Software Oy:n teknologiauutiskirje, jota tulemme toimittamaan muutaman kerran vuodessa. Kirjeeseen olemme koonneet päämiestemme ja yhteistyökumppaneittemme kanssa tuoreimmat ja kiinnostavimmat tiedon suojaamiseen ja pitkäaikaistallentamiseen liittyvät uutuudet. Toivomme, että kirjeemme voi ilahduttaa teitä jatkossakin.

Palaute ja lisätiedustelut auttavat meitä kehittämään uutisointiamme.

Voit tilata MultiComin uutiskirjeen sähköpostiisi tästä linkistä.


Veritas: Tietotulva nykyajan haaste.

Yksi tietotekniikka-alan kehittyvistä haasteista on tietomassan räjähdysmäinen kasvu ja sen aiheuttamat tarpeettomat kustannukset sekä riskien kasvu. Samanaikaisesti massaan sisältyvä informaatio on yrityksille arvokasta asianmukaisesti hyödynnettynä.

Tiedonhallinta kuuluu alaamme.

Veritas Technologies kumppaneineen tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen näkyvyyden tallentamaansa dataan. Näkyvyys mahdollistaa informaation tarkoituksenmukaisen hyödyntämisen, hallinnan sekä suojaamisen. Veritas Data Insight ja siihen integroidut Veritas ratkaisut auttavat niin perinteisiä järjestelmäkeskuksia kun pilvipalveluita hyödyntäviä organisaatioita vastaamaan tietotulvan haasteisiin.

Lisätietoja: https://www.veritas.com/product/information-governance/global-databerg.html
Lisätietoja: https://www.veritas.com/product/information-governance/data-insight.html


Dell™ Storage SC

Dell™ Storage SC on tallennusjärjestelmä, joka tallentaa tiedot edullisesti. Storage Centerin nopea laitealusta ja uudenaikaiset All-Flash -levylaitteet mahdollistavat uusimpien, standardoitujen tekniikoiden käyttämisen ilman että palvelun laadusta tarvitsee tinkiä. Storage Centerin -tallennusohjaimet tarjoavat korkeaa käytettävyyttä ja vastaavat organisaatioiden suorituskyvylle asettamiin vaatimuksiin. Kaikki Dell Storage järjestelmän komponentit kuuluvat tuen piiriin – siis myös Flash-levyt siltä varalta, että niiden kirjoitusvaranto syystä tai toisesta loppuisi (wear-out tilanne).

Lisätietoja: http://www.dell.com/en-us/work/learn/flash-storage


Oracle HSM 6.1

Arkistoinnin sietämätön ihanuus! Arkistotiedon elinkaari >> tallennuslaitteiden elinkaari! Migraatio uusille laitteille! Arkistoitavan tietomäärää kasvu! Konesali- ja energiakustannukset! Yksinkertainen hallinta! Liiketoiminnan edellyttämä arkistokustannus! Huh!

Oracle HSM 6.1 tuo helpotuksen. Suora migraatio nauha-asemien välillä. Blokki-tason tiedon eheys (CRC), mutta myös tiedostotason eheystarkistus API-rajapinnalla (MD5, SHA-1, SHA-256, SHA-384, SHA-512). Hyödyntää levy-, nauha- ja pilvitallennustasoja arkiston tarpeiden mukaan.

Lisätietoja: https://multicom.fi/wp-content/uploads/2017/11/new_in_hsm_6.1.pdf


NovaStor DataCenter 6.0

Virtualisointi automatisoi ja vapauttaa resurssit tehokäyttöön. Mutta entä poikkeustilanteissa? Voitko palauttaa työkuormasi toiseen ympäristöön?

Uusi NovaStor DataCenter 6.0 mahdollistaa palautumisen eri alustalle. Hajautettu metatieto mahdollistaa palautumisen kun keskitetty hallintaympäristö ei ole käytettävissä. Palautuminen on nopeaa, kun voit hyödyntää samanaikaisesti useita säikeitä.

Lisätietoja: http://info.novastor.com/acton/media/17884/datacenter-6


EMC: Pitkäaikaisvarmistus ja pilvi

Miten hyödyntää pilven ekonomiaa pitkäaikaisessa tallennuksessa? Migraatiovapautta pitkään säilytettävälle datalle, miten?

EMC CloudBoost on teknologia, jolla varmistusohjelmiston ohjauksessa pitkäaikaisvarmistukset voidaan siirtää pilveen, vaihtoehtoina julkinen pilvi tai yksityiseen pilveen esim. EMC Elastic Cloud Storagen (ECS) päälle. Pilveen integraatio myös ei-aktiivisen datan osalta tulee olemaan integroitu osa yhä useampia EMC ratkaisuita. Stay tuned!

Lisätietoja: http://uk.emc.com/data-protection/cloudboost/index.htm#
Lisätietoja: https://www.emc.com/storage/ecs/index.htm?pid=glossary-page-objectstorage-02162016


Commvault julkistaa v11 SP 3:ssa Oracle Instant App Recovery toiminnon

Oracle Instant App Recovery vauhdittaa varmistuksia ja mahdollistaa erittäin nopean palautumisen.

Luo välittömästi tuotantotietokannan kloonin snapista tai primary -kopiosta
Määrittää säilytysajan tai elinkaaren
Auto Refresh (ajastettu klooni viimeisimmällä PIT -ajankohdalla)
DBA keskeinen – mahdollistaa kloonin luonnin hallintakonsolilta esim. kehitys/Q&A käyttöä varten
Täysin automatisoidut DR testit
Mahdollistaa synteettisen full – kopion tietokannasta ja haluttaessa sen tai kopion siirron toiseen kohteeseen.

Lisätietoja: http://documentation.commvault.com/commvault/v11/article?ref=v11news&p=products/oracle/p_ora_instant_app_recover.htm


Hitachi Content Platform

Hitachi Content Platform (HCP) on skaalautuva objektitallennusjärjestelmä. HCP pystyy käsittelemään suuria tietomääriä ja tuottaa riittävän tehon sekä lyhyet vasteajat dokumenttien hakuun. HCP pystyy vastaamaan tiukimpiin arkistoinnin viranomaismääräyksiin. Big Data tyyppiseen toimintaan suunniteltu arkkitehtuuri varastoi miljardeja objekteja, tarjoaa tietojen todisteellisen säilytyksen koko elinkaaren ajan sekä tiedon haun metadatan perusteella.

Tämä avoin ja standardeihin perustuva arkistointimalli korvaa eri sovelluksille, protokollille ja sisältötyypeille rakennetut arkistointisovellukset ja estää tietojen siiloutumisen.

Lisätietoja: https://www.hds.com/en-us/products-solutions/storage/content-platform.html


Commvault julkistaa SP 3:ssa edistyneen järjestelmämonitoroinnin

Uusi ominaisuus helpottaa päätelaitteiden ja palvelimien aktiivisuuden seuraamista ja antaa niiden tilanteesta selkeän kuvan.

Tiedostojärjestelmän monitorointi
Järjestelmien resurssien monitorointi (CPU, muisti, jne.)
Hyödyntää käyttöjärjestelmien tarjoamia rajapintoja
Seuraa käyttäjien aktiivisuutta (sisään- / uloskirjaukset, tiedostojen käyttö, jne.)
Tallentaa tapahtumat Solr -hakualustalle
Tuki sekä Windows että Mac ympäristöille

Lisätietoja: http://documentation.commvault.com/commvault/v11/article?ref=v11news&p=features/system_monitoring/c_system_monitoring_overview.htm


Commvault DataCube

Commvaultin DataCuben avulla voit kerätä tietoa yrityksesi järjestelmien eri osa-alueilta. Voit järjestellä tietoa, louhia sitä ja julkaista sitä omissa applikaatioissasi hyödyntämällä soveltuvia REST API rajapintoja.

Yhdistä tietovarastoihisi kaikki strukturoidut ja strukturoimattomat tietolähteesi kuten:

Oracle, Microsoft SQL ja muut tietokannat
Kolmansien osapuolien datapalvelut kuten Eloqua
Tiedostojärjestelmien data
MS Excel tai CSV tiedostot
Sisäiset ja julkiset websivut

Hyödyntämällä REST API rajapintoja voit rakentaa järjestelmääsi omia toiminnallisuuksia sekä integrointeja muihin ympäristöihin.

Lisätietoja: http://documentation.commvault.com/commvault/v11/article?p=features/data_cube/c_data_cube_overview.htm